Du befinder dig her: Bedømmelse og opfølgning > Lokalt læremålslager

Lokalt læremålslager

Det lokale læremålslager er en tilføjelse til det nationale læremålslager, som er fælles for alle et lands læreanstalter. Der kan imidlertid være tilfælde, hvor en national læseplan ikke er tilgængelig eller er for kompleks at bruge, hvorfor skolen eller magistraten mener, at det er nødvendigt at oprette sine egne læremål eller læseplaner. Det er her, det lokale læremålslager kan anvendes.

Administratorer: Komme i gang

Systemadministratorer har som standard det lokale læremålslager aktiveret; men andre brugere kan nemt tildeles adgang gennem redigering af andre profiler eller oprettelse af en politik.

Gå til Admin >> Profiler >> Rediger profil, og marker afkrydsningsfeltet foran Administration af læremålslager for at give en profil eller politik adgang. Vælg derefter, hvorvidt administrationen af læremålslageret skal begrænses på læreanstalts- eller skoleniveau.

Opret en politik, og vælg indstillingen Administration af læremålslager, hvis bestemte brugere skal have adgang til det lokale læremålslager. Profilen eller brugerne, som er knyttet til politikken, får nu vist en ny indstilling under Admin kaldet Læremålslager.

Administrere læremål i lageret

Når du har klikket på Læremålslager, kan du på rullelisten Vælg en organisation vælge læreanstalten eller skolen, som du ønsker skal administrere læremålslageret (ikke alle brugere får vist denne indstilling, og i det tilfælde åbnes det lager, som de har tilladelse til at administrere, med det samme).

Læremålslagerets træstruktur består af fire niveauer, der vises med forskellige ikoner:

Ikon Niveautype Beskrivelse
Mappe Bruges til at organisere emner, f.eks. efter uddannelsessegment som grunduddannelse eller videregående uddannelse.
Emne Indeholder et sæt læremål, som deler en fælles kontekst, f.eks. historie, geografi eller matematik. Når et emne udgives, bliver ikonet grønt.
Kategori Bruges til at organisere læremål inden for et emne, f.eks. "7. skoleår" eller "Kritisk tænkning og problemløsning". Det er valgfrit at bruge kategorier, men de gør det nemmere for lærerne at finde læremålene. Du kan føje kategorier til kategorier og derved oprette flere niveauer.
Beskrivelse

Det faktiske mål, som kan bruges til planer og elementer, f.eks. prøver og opgaver, og kan vurderes og bedømmes. Læremål bør indeholde noget, der kan måles.

Oprette en CSV-importfil

Det er tidskrævende at føje elementer til lageret manuelt, men det er muligt at importere en færdig struktur via en CSV-fil, f.eks. en fil, der er oprettet i et regneark som Excel. Importfilen skal være opbygget efter en bestemt struktur. Der findes et eksempel, som kan hentes.

Filen skal bestå af fem kolonner. Titel og Beskrivelse er de samme, som du ser, når du manuelt føjer indhold til lageret. De to andre er nye. ClosedLæs mere...

Sådan gør du

Føje indhold til lageret

ClosedOprette læremål manuelt
ClosedImportere CSV-filer
ClosedUdgive og tilbagetrække indhold i lageret

Praktisk brug af lokale læremål.

ClosedBruge læremål fra det lokale lager i indhold