Aktivere elementer

Alle de undervisningsværktøjer, der føjes til et fag, kan angives som aktive eller inaktive. Dette gælder også opslag. Et aktivt element er synligt for deltagerne. Hvis elementet er inaktivt, er det ikke synligt for deltagerne. Med andre ord betyder aktivering at udgive elementerne til brugerne af et fag eller et projekt. Ved at tilføje undervisningsværktøjer uden at aktivere dem kan du bruge al den tid, du har brug for, på at forberede dit indhold. Du undgår, at deltagerne ser halvfærdige elementer, som indeholder fejl. Det er en god ide først at aktivere elementer, når de er klar.

Lærere kan se de inaktive elementer. I træstrukturen vises de inaktive elementer med kursiv og lys grå:

En anden mulighed er at bruge et tidsinterval. Et tidsinterval gør det muligt at angive et tidspunkt, hvor elementet aktiveres og/eller deaktiveres. Du kan vælge mellem tre indstillinger:

Bruge ja/nej-knappen til at aktivere elementer

Det er nemt at aktivere elementer i mappevisningen i fag med en ja/nej-knap.

Angive et tidsinterval

Når du klikker på Angiv tidsinterval, kan du vælge, hvornår elementet skal aktiveres og deaktiveres. Som standard er elementet aktiveret Nu og Aldrig deaktiveret (stort set det samme som at vælge indstillingen Ja). Nu kan du angive et aktiveringstidspunkt, et deaktiveringstidspunkt eller begge. Hvis du vil angive et bestemt aktiverings- eller deaktiveringstidspunkt, skal du bruge rullelisten og rette fra Nu eller Aldrig til På et bestemt tidspunkt.

Klik på datovælgeren: for at vælge en dato, hvor du vil aktivere eller deaktivere elementet. Klik på den dato, du vil vælge. Datoen indsættes automatisk i feltet Dato:

Vælg en Time og et Minut på rullelisterne:

Når du klikker på Gem, aktiveres elementerne på de datoer, du har angivet.

Bemærk! Du behøver ikke angive både en aktiverings- og deaktiveringsdato. Et element kan aktiveres Nu og deaktiveres på en bestemt dato eller aktiveres på et bestemt tidspunkt, og aldrig blive deaktiveret.