Du befinder dig her: Samarbejde > Projekter

Projekter

Hurtige links

Introduktion

Et projekt er et lukket område til samarbejde og udveksling af oplysninger blandt projektdeltagerne. Husk, at projektet er et lukket område. Du skal enten være projektleder eller projektdeltager for at kunne få adgang til området. De fleste brugere kan oprette projekter, og du kan selv bestemme, hvem du vil invitere som deltagere. Hvis fanen Projekt ikke vises i topmenuen, har skolen eller organisationen deaktiveret projektfunktionen for din profil.

Bemærk! Projekter kan undersøges af en admininstrator, hvis der er mistanke om, at projektet bruges til uønskede aktiviteter.

Anvendelsesmuligheder

Et projekt svarer på mange måder til et fag med følgende forskelle. De lærende kan som regel tilføje projekter. Det betyder, at de lærende kan arbejde på projekter, som lærerne ikke har adgang til. Projektfunktionen kan derfor bruges til såvel private som skolerelaterede aktiviteter. En gruppe venner kan f.eks. bruge itslearning som en mødested, hvor de kan dele ideer, filer og andet indhold.

Læsegrupper

Projektfunktionen er også perfekt for læsegrupper. Her kan du og de andre lærende oprette jeres eget private område i itslearning, hvor I selv kan vælge roller og invitere andre til at deltage i læsegrupperne. Det er muligt at kommunikere ved hjælp af det interne beskedsystem og at oprette diskussioner. Du kan tilføje og dele dokumenter og sende gruppeafleveringer sammen.

Sammenlignet med fag kan du ikke:

Du kan imidlertid tilføje mapper, filer, noter, links, billeder med beskrivelser, lektioner, diskussioner, konferencer, procesorienterede dokumenter, undersøgelser og forklaringssekvenser. Read more about this subject...

Bemærk! Selvom de fleste brugere har adgang til projekter i itslearning, er det muligt for systemadministratorer at deaktivere projektfunktionen fra en brugerprofil.

Navigationstræ og arbejdsområde

ClosedNavigationstræet

Arbejdsområdets hovedside

Arbejdsområdets hovedside giver en oversigt over nyheder og ændringer i projektet.

Arbejdsområdets hovedside består af:

ClosedOpslagstavle
ClosedForetrukne
ClosedAktiviteter til og med
ClosedNye og redigerede elementer siden

Projektindstillinger

Projektindstillingerne vises i navigationstræet. Administrer projektet ved f.eks. at tilpasse udseendet, slette projektet eller gemme det i arkivet.

Når et projekt er afsluttet, kan du vælge, om du vil slette det eller gemme det i arkivet. De projekter, der slettes, slettes permanent. De projekter, der gemmes i arkivet, skjules fra hovedlisten over projekter, men de kan nemt hentes igen. Det anbefales, at du gemmer de projekter, du vil bruge til fremtidig reference, i arkivet.

Sådan bruges projektindstillingerne

ClosedAdministrere projektindstillinger
ClosedSlette et projekt
ClosedGemme et projekt i arkivet
ClosedHente et projekt fra arkivet

Projektdeltagere

Projektlederen kan invitere og slette projektdeltagere. Deltagerne inviteres ved hjælp af det interne beskedsystem. Den inviterede person modtager en besked med knapperne Ja og Nej, som gør det nemmere at acceptere eller afvise invitationen. Når den inviterede person klikker på Ja eller Nej, sendes beskeden tilbage til projektlederen med svaret. Ja betyder, at personen accepterer invitationen og deltager i projektet. Nej betyder, at personen afviser invitationen. De inviterede brugere, der endnu ikke har svaret, vises på listen Inviterede brugere. Hvis de afviser invitationen, bliver de automatisk fjernet fra listen. De deltagere, der accepterer invitationen, vises på liste over projektdeltagere.

Sådan gør du med projektdeltagere

ClosedInvitere deltagere til et projekt
ClosedSlette deltagere
ClosedSende en besked til et projekt

Grupper

Det er muligt at sortere projektdeltagere i grupper. Du kan oprette et ubegrænset antal grupper, og hver gruppe kan indeholde en eller flere underordnede grupper. Grupper er praktiske, hvis du vil inddele projektindholdet. Du kan bruge grupper til at tildele forskellige tilladelser til elementer eller til at tildele tilladelser til flere brugere. Eksempel: Du kan tilføje en opgave, der kun er synlig for en bestemt gruppe i projektet. Navigationstræet indeholder et link til grupperne. Når du klikker på linket, kan du oprette, redigere og slette grupper og gruppedeltagere.

Sådan gør du med grupper

ClosedTilføje en gruppe
ClosedTilføje en underordnet gruppe
ClosedRette gruppetitlen
ClosedSlette en gruppe
ClosedTilføje gruppedeltagere
ClosedSlette gruppedeltagere

Projektlinks

Denne funktion findes i navigationstræet, hvis projektlederen har aktiveret indstillingen i projektindstillingerne. Her kan du føje praktiske links til projektet. Du kan arrangere linkene i kategorier, så det er nemmere at sortere og navigere. Du kan tilføje eksterne links og links fra Dine webfiler i itslearning. I itslearning kan du sortere linkene i forskellige kategorier. Kategorierne bruges til at sortere de links, der har et logisk tilhørsforhold.

Sådan gør du med projektlinks

ClosedTilføje et eksternt link
ClosedTilføje et internt link
ClosedRedigere et link
ClosedTilføje en kategori
ClosedRedigere en kategori
ClosedOrganisere en kategori