Du befinder dig her: Administrere brugere og roller > Hierarkier

Hierarki

I itslearning er et hierarki uddannelsesinstitutionens organisatoriske struktur. Selve uddannelsesstedet er øverst i hierarkiet, mens de forskellige klasser, administrationen osv. kan tilføjes som underhierarkier.

Når der tilføjes brugere i itslearning, føjes de til hierarkier. Fordelen ved at inddele forskellige lærende i underhierarkier er, at disse grupper af lærende er nemmere at arbejde med. Forestil dig f.eks., at alle lærende på uddannelsesstedet var samlet på én stor liste. Det ville gøre det svært at administrere opgaver. Herunder vises et forslag til, hvordan et hierarki for et uddannelsessted kan struktureres:

Erhvervsskolen

Erhvervsskolen\Medarbejdere

Erhvervsskolen\Lærere

Erhvervsskolen\International

Erhvervsskolen\International\2001

Erhvervsskolen\International\2002

Erhvervsskolen\International\2003

Erhvervsskolen\International\2004

Og så fremdeles. Bemærk, at i stedet for at navngive klasserne efter år eller alder, er det en god ide at navngive dem efter f.eks. året, den begyndte. Herved bliver det nemmere at justere hierarkiet for næste skoleår uden at skulle ændre navnet på dette element i hierarkiet.

Hvad kan hierarkier bruges til?

Når du tilføjer et fag, skal du føje deltagere til faget. Hvis du har en uddannelsesinstitution med flere tusind lærende, er det omfattende at vælge de lærende, du vil føje til faget fra én enkelt liste. Hvis forskellige klasser i stedet er inddelt i underhierarkier, er det nemt at føje en gruppe lærende til faget. I itslearning kaldes dette for hierarkisynkronisering.

Konfigurere hierarkier korrekt

Indstillingen Hierarkitype under Admin >> Hierarki >> Tilføj/rediger hierarki er vigtig af hensyn til funktioner som beskyttelse af personlige oplysninger, semestre og politikker.

Det er vigtigt at definere rodhierarkiet som en læreanstalt. Du bør ikke tilføje en læreanstalt under en læreanstalt. De organisationer, hvor du vil tilføje semestre, politikker og regler for beskyttelse af personlige oplysninger, skal være defineret som Skole eller Læreanstalt. Der gælder følgende logiske regel: en læreanstalt og flere skoler under den læreanstalt, men ikke flere skoler under en skole.

Hvis dine læreanstaltshierarkier er oprettet af eksterne administrative systemer, kan de være defineret som f.eks. klasse eller gruppe. De håndteres af eksterne administrationssystemer, så det er ikke muligt at ændre deres type manuelt eller angive, at de skal henvise til en organisation.

Eksterne administrative systemer

Store uddannelsesinstitutioner har muligvis et administrativt system, der automatisk synkroniserer brugerdataene for de lærende med itslearning. I de fleste tilfælde kan disse systemer synkronisere, hvilke fag og hvilken hierarkisk struktur de lærende tilhører. Den grundlæggende struktur oprettes, inden skolen starter et nyt semester.

Roller i hierarkiet

Der er fire roller i hierarkiet: Administrator, Medarbejder, Studerende og Gæst. Rollerne kan ikke ændres, og må ikke forveksles med profiler.

Ændre navn på en læreanstalt

Navnet på en læreanstalt, som det vises i overskriften på hovedsiden, kan ændres ved at ændre navnet på rodhierarkiet eller navnet øverst på hierarkilisten. Se Redigere et hierarki i afsnittet Sådan gør du herunder. Hvis du vil ændre navnet på læreanstalten, skal du redigere feltet Titel:

Egenskaber for et enkelt hierarkiniveau

Hvert niveau/hver gruppe i hierarkiet kan konfigureres med forskellige egenskaber. Vær opmærksom på, at underniveauer i et hierarki arver nogle af egenskaberne fra de højereliggende niveauer i hierarkiet.

Felt Forklaring
Sti Stien til det niveau, du tilføjer.
Synkroniserings-id Et id, der bruges i synkronisering.
Titel Navnet på hierarkiniveauet/hierarkigruppen, f.eks. Alle studerende, Årsgrupper.
Organisation En enhed - for det meste en skole - hvor du kan tilføje politikker, semestre og regler for beskyttelse af personlige oplysninger.
Organisationstype Ikke defineret, Læreanstalt, Skole, Klasse eller Gruppe.
Juridisk id Et eksternt id, der kan bruges til aftaler og ressourcer for en læreanstalt. Dette gør det muligt for leverandører, f.eks. Diglib, at matche aftaler og ressourcer for læreanstalten med deres egne interne id'er.
Organisationsadresse Adressen på organisationen. Adressen bruges f.eks. i automatisk oprettede breve.
Brug dashboard Indstilling, der kan aktivere et dashboard som en primær landingsside.
Brug opslagstavle Indstilling, der kan aktivere en opslagstavle på den primære landingsside.
Vis kun opslagets titel Hvis dette element i hierarkiet skal have sin egen opslagstavle til nyheder og oplysninger, kan du bruge denne indstilling til at bestemme, om hele beskeden skal vises, eller om det kun er overskriften, der skal vises. Hvis du vælger det sidste, skal brugeren klikke på overskriften for at få vist indholdet. Hvis du kun vil have, at det er overskriften, der skal vises, skal du markere dette felt.
Vis i søge- og gruppeimport Hvis dette afkrydsningsfelt er markeret, vil de brugere, der er knyttet til dette punkt i hierarkiet, blive vist, f.eks. når du bruger søgefunktionen til at sende en besked. Det vil gøre det nemt at finde disse brugere som en gruppe.
Tillad relation med fag Links til fag gør det muligt at hente den relevante gruppe, når du føjer brugere til faget eller emnet. De ændringer, du foretager i denne gruppe, opdateres automatisk i det relevante fag eller emne.

Sådan gør du

ClosedTilføje et underhierarki
ClosedOprette hierarkiniveauer ved at importere fra en fil
ClosedRedigere et hierarki
ClosedSlette et hierarki