Du befinder dig her: Konfigurere og administrere webstedet > Introduktion til administration

Introduktion til administration

Administratorrollen

Alle organisationer skal udpege en eller flere personer, der har ansvaret for at vedligeholde struktur, brugerkonti og opslagstavler i itslearning. Disse personer kaldes administratorer. Hvis ansvaret deles mellem flere personer, kan det være praktisk at inddele det samlede ansvar i flere ansvarsområder (se nedenfor). I mindre organisationer er det ofte praktisk, hvis en enkelt personer tager sig af alle de administrative opgaver. Hvis der kun vælges en enkelt administrator, bør der udpeges en afløser, som kan træde til i tilfælde af sygdom eller andet fravær. Alle administratorer har fanen Admin i den øverste menu:

Forskellige administratorroller

Klassifikationen herunder er ikke en absolut regel, men den foreslår, hvordan din organisation kan inddele administratoropgaverne i forskellige administrationstyper.

Systemadministrator

Administratorer med ansvar for brugere, hierarki og projekter

Administratorer med ansvar for nyheder og oplysninger

Systemadministrator

Systemadministratoren har ansvaret for strukturen af webstedet. Det anbefales, at systemadministratorens brugerkonto kun bruges til at ændre indstillinger og hente de oplysninger, der gælder for hele webstedet.

Hvis systemadministratoren også arbejder som lærer, bør alt arbejde med fag og uddannelsesaktiviteter blive foretaget med en anden brugerkonto.

Af hensyn til at holde rollerne adskilt er platformen som standard konfigureret til at forhindre, at systemadministratoren kan arbejde med fag. I grænsefladen for systemadministratorer er det kun muligt for disse at arbejde med administrationen af itslearning.

Administrator

Administratorrettigheder tildeles af systemadministratoren. Det betyder, at systemadministratoren og administratoren ikke kan være den samme person, men at administratorprofilen oprettes baseret på de opgaver, som administratoren skal udføre. Se Forskellige administratorroller herover. En administrator har grundlæggende to ansvarsområder:

Sådan gør du

ClosedTilføje en administrator
ClosedTildele administratorrettigheder til en eksisterende bruger