Du befinder dig her: Planlægning > Ressourcereservation

Ressourcereservation

Ressourcereservartion i itslearning gør det muligt for dig at oprette ressourcer – f.eks. mødelokaler, kameraer, computere, smartboards og projektorer – og gør det muligt for andre brugere at booke dem i kalenderen.

Komme i gang med booking af ressourcer

Der er to profilindstillinger, som relaterer til booking af ressourcer:

Når Administrer ressourcer er aktiveret for en profil, bliver denne indstilling tilgængelig i brugergrænsefladen Admin:

Se afsnittet Sådan gør du for at få en trinvis vejledning.

Booke ressourcer i kalenderen

Dem, der har Booking af ressourcer aktiveret i deres profil, får vist indstillingen Tilføj ressource, når de tilføjer begivenheder i kalenderen.

I skærmbilledet ses en oversigt over booking af ressourcer. Tilgængelige ressourcer vises med grøn, mens bookede ressourcer vises med rød. Bookede ressourcer kan ikke bookes af andre.

Når du tilføjer regelmæssige begivenheder, kan du muligvis se, at en ressource er markeret som "Delvis reserveret". Det betyder, at ressourcen er booket af andre brugere nogle af dagene for den regelmæssige aktivitet, men ikke dem alle. Når du booker en allerede delvist reserveret ressource, bookes den de dage, hvor den er tilgængelig.

Statusser for tilgængelighed

Det er kun de ressourcer, der er markeret som tilgængelige, der kan bookes, men nogle ressourcer er markeret som reserveret eller delvist reserveret.

Aktivere eller deaktivere ressourcereservation

Stedets administratorer kan vælge, om Ressourceadministration skal aktiveres eller deaktiveres på et websted, fra Administration >> Rediger globale indstillinger >> Funktioner og sikkerhed. Markér eller fjern markeringen af Aktivér ressourcereservation under Tilgængelige funktioner.

Sådan gør du

ClosedTildele profilrettigheder med henblik på tilføjelse og redigering af ressourcer
ClosedTildele profiladgang med henblik på booking af ressourcer
ClosedOprette ressourcer
ClosedBooking af en ressource