Du befinder dig her: Bedømmelse og opfølgning > Fremmøde og opførsel > Fremmøde

Fremmøde

Fremmødefunktionen giver lærere mulighed for at holde styr på fremmødet på fagniveau og giver vejledere en oversigt over en deltagers fremmøde på tværs af flere fag. For lærere administreres fremmødet under Status og opfølgning i et fags træstruktur, mens vejledere kan klikke på linket Fremmøde under fanen Vejleder.

Tjekliste

Før du kan starte på at registrere fremmøde, skal du sørge for, at:

Kategorier og fremmødekoder

Før du kan starte på at bruge fremmødefunktionen, skal administratoren oprette kategorier og fremmødekoder. Kategorierne og koderne er tilgængelige for alle fag i organisationen. Et sæt standardkategorier og -koder er tilgængelige. Administratorer kan administrere dem fra fanen Admin >> Rediger globale indstillinger >> Fremmøde.

Fremmødekategorier

Kategorierne bruges til at gruppere fremmødekoderne. Til stede, Godkendt fravær og Uacceptabelt fravær er alle eksempler på kategorier. Se "Sådan gør du".

Fremmødekoder

Fremmødekoderne er forkortelser for fraværsstatussen, f.eks. F for "Mødt for sent", IGF for "Ikke-godkendt fravær" osv. Fremmødekoderne hører altid sammen med en fremmødekategori. Se "Sådan gør du".

Føje semestre til et fag

Når administratoren har gjort alting klar, skal læreren føje semestre - eller tidsperioder - til faget. Se "Sådan gør du".

Markere tidstabellen

Når du har tilføjet semestre, skal du klikke på fanen Opsætning. Når du markerer tidstabellen, vælger du undervisningstimerne for faget, f.eks. første time om mandagen og anden og tredje time om tirsdagen. Hvis du ændrer en eksisterende tidstabel, træder ændringerne i kraft fra ændringsdatoen.

Angiv det samlede antal undervisningstimer i faget for det specifikke semester i feltet Planlagt undervisningstid. Antallet af undervisningstimer bruges i itslearning til at beregne fremmødestatistikker for faget. Fraværsraten beregnes ikke fra ud fra det antal timer og minutter, som deltageren er fraværende. Beregningen er procentdelen af det antal undervisningstimer, som deltageren har været fraværende, i forhold til det samlede antal sessioner, der er oprettet for semesteret.

Tilføj en anden opsætning af tidstabel: Hvis undervisningstimerne varierer fra uge til uge – hvis der f.eks. kun undervises hver anden uge – kan du konfigurere en ekstra tidstabel for at angive en anden tidsplan for de alternative uger.

Registrere fremmøde (faglærer)

Bemærk, at det kun er fravær, som registreres - der kræves ingen handling, hvis alle deltagere er til stede. Systemet angiver automatisk status til "Til stede", når registreringerne for en uge sendes til vejlederen.

Klik på Status og opfølgning >> Fremmøde >> Registrer fremmøde for at overvåge fremmødet. Sørg for, at du har valgt korrekt semester, uge og dag. Fravær registreres ved at klikke på rullelisten og vælge den relevante fraværskode. Du kan også angive en kommentar om fraværet ved at klikke på det grå notat.

Send uge

Når du er færdig med at registrere fremmøde for en uge, sender du ugen til vejlederen ved at markere afkrydsningsfelterne ud for de uger, du vil sende, og derefter klikke på knappen Fuldfør uge. Hermed er dit arbejde udført. Bemærk, at du skal sende ugen, selvom der ikke er registret noget fravær.

Koderne i statuskolonnen angiver, hvem der har godkendt fremmødet på fagniveau, gruppeniveau og organisationsniveau. Lærerne godkender fremmøde på fagniveau. Oplysningerne om fremmøde bliver typisk godkendt på gruppeniveau af en vejleder og på organisationsniveau af en skoleleder. Konfigurationen kan variere fra skole til skole. De forskellige niveauer bliver grønne, når de er godkendte.

Rapporter

Fanen Rapporter indeholder en oversigt over al fravær i faget, herunder fraværsprocenter. Hvis du klikker på Rapport ud for navnet på en lærende, får du vist en detaljeret rapport over den lærendes fravær.

På skærmbilledet herunder vises rapporten for en enkelt lærende.

Vejleder

Vejlederne kan se fraværet for alle deres deltagere på tværs af fag og kan dermed skabe sig et godt overblik. Vejlederne har mulighed for at redigere det fravær, som læreren har fremsendt, og angive dagsfravær, hvis en deltager har været fraværende hele dagen, eller fraværet for en session. Vejlederne administrerer fremmødet ved at klikke på fanen Vejleder >> Administrer fremmøde.

Administrere og registrere planlagt fravær for lærende

Lærende har mulighed for at give lærerne besked om planlagt fravær på forhånd med et par klik med musen. Dette sparer tid for lærerne, som ikke længere behøver at bruge tid på at søge efter årsagerne til planlagt fravær. Den lærende registrerer fravær ved at klikke på ePortfolio >> Fremmøde >> Registrer fravær.

Logfiler over kommentarer

Lærende har mulighed for at kommentere fremmødebemærkninger. Alle kommentarer vises som en logfil, når du klikker på kommentarikonet. Det er muligt at skjule kommentarer fra forældre og/eller lærende. Lærende, vejledere, lærere og forældre får besked om nye kommentarer via det interne beskedsystem og dermed på hoveddashboardet.

Sådan gør du

ClosedTilføje fremmødekategorier (administrator)
ClosedTilføje fremmødekoder (administrator)
ClosedFøje semestre til et fag (lærer)
ClosedAngive oplysninger om fremmøde (lærer)
ClosedAdministrere fremmøde (vejleder)
ClosedVise mit fremmøde (lærende)