Du befinder dig her: Konfigurere og administrere webstedet > Administrere semestre

Semestre

Vigtige oplysninger om semestre og hierarkier

Hvis det skal være muligt at tilføje semestre, skal rodhierarkiet være defineret som en læreanstalt. De organisationer, hvor du vil tilføje semestre, skal være defineret som skoler eller læreanstalter. Hierarkiet redigeres under fanen Admin >> Hierarki. Vælg den korrekte type på rullelisten Hierarkitype, og klik på Gem. Læs mere.

Et semester er en inddeling af et år: en blok af uger, hvor organisationen giver undervisning. Disse inddelinger kaldes også for f.eks. "semestre", "kvartaler" eller "trimestre", afhængig af institution og land. I itslearning er det administratoren, som administrerer semestre fra Admin >> Semestre. Semestre tilføjes på organisationsniveau. En profilindstilling afgør, om en profil har tilladelse til at administrere semestre (se Tildele en profil rettigheder til at administrere semestre under "Sådan gør du" nedenfor).

Inden du tilføjer et semester, anbefales det, at du tilføjer fremmødekategorier og fremmødekoder. Vigtigt! Du skal have mindst én kode, der angiver tilstedeværelsesoplysninger.

Bemærk! Et semester kan ikke redigeres, når det først er føjet til et fag.

Daglige sessioner

En daglig session er det samlede antal timer, du har på en skoledag. Der er to typer daglige sessioner: En (hele dagen) for de organisationer, der bruger 24-timers ur, og To (AM/PM) for dem, der bruger 12-timers ur. 24-timers uret er en konvention for tidsregistrering, hvor dagen går fra midnat til midnat, og hvor dagen er opdelt i 24 timer, der er nummereret fra 0 til 23. 12-timers uret deler de 24 timer i døgnet op i to perioder: timerne før middag (angivet med tallene 1 til 11 efterfulgt af "am" for "ante meridiem" (latin for "før middag") og de efterfølgende timer indtil midnat efterfulgt af "pm" (for "post meridiem", latin for "efter middag").

Udføre optælling for undervisningstime i

Vælg, om klassesessionerne skal tælles i enheder eller minutter. En enhed kan f.eks. være en lektion eller en periode. Hvis der er valgt "Tæl klasse i minutter", kan en vejleder bestemme standardlængden af en individuel klassesession i minutter.

Antal undervisningstimer pr. dag

En (hele dagen): Med denne session kan du referere til det samlede antal timer på en skoledag, f.eks. fra 08:00 til 16:00. Antallet af undervisningstimer pr. dag er i dette tilfælde 8.

To (AM/PM): Systemet med to daglige sessioner bruges på de skoler, der anvender 12-timers uret, eller to daglige sessioner, f.eks. før og efter frokost. Du kan bruge funktionen til at angive antallet af undervisningstimer i morgen- og eftermiddags-/aftensessionerne. Hvis en skoledag varer fra 08:00 AM til 4:00 PM, skal du skrive 4 i feltet Antal undervisningstimer i AM-session og 4 i feltet Antal undervisningstimer i PM-session.

Standardkode, der angiver fremmøde

Da der er meget arbejde i manuelt at holde styr på, hvem der er til stede, kan du i itslearning vælge en standardkode som angiver, at en lærende er til stede. Hvis der ikke angives andet, antages det som standard, at alle deltagere er til stede. Når oplysningerne om fraværet i et fag sendes til vejlederen, indsætter itslearning automatisk standardkoden for "til stede" i fremmødeoversigten.

Sådan gør du

ClosedTildele en profil rettigheder til at administrere semestre (administrator)
ClosedTilføje semestre (administrator)
ClosedSlette semestre (administrator)
ClosedFøje semestre til et fag (lærer)