Du befinder dig her: Bedømmelse og opfølgning > Dokumentvurdering

Dokumentvurdering

Funktionen til dokumentvurdering aktiveres som standard, når et websted oprettes, men det er deaktiveret i fag. Se afsnittet Sådan gør du nedenfor for at lære mere om, hvordan du aktiverer funktionen præsentationsportfolio i et fag. Der findes tre typer mapper: arbejdsmapper, præsentationsportfolioer og ePortfolioer. Hvis funktionen til dokumentvurdering er aktiveret i et fag, oprettes der automatisk en arbejdsmappe og en præsentationsportfolio for alle de lærende. Arbejdsmappen indeholder igangværende projekter, en liste over projektopgaver, en log og læremål. Når projektet er afsluttet, overføres de bedste elementer til præsentationsportfolioen. Du kan kategorisere det færdige arbejde i bedømmelsesportfolioen.

Indholdet fra præsentationsportfolioen udgives som en del af ePortfolioen. Brugerne kan selv beslutte, om de vil medtage de forskellige præsentationsportfolioer i ePortfolioen.

itslearning understøtter brugen af læringsmål i forbindelse med portfolioerne. Læreren kan oprette disse mål. En anden mulighed er at importere læremålene fra den nationale læseplan.

Arbejdsmapper

Hvis bedømmelsesportfolioer er aktiveret, vises linket Arbejdsmappe i træstrukturen, når den lærende går til et fag. Siden Arbejdsmappe indeholder fire faner:

De lærende kan tilføje filer, noter og links til deres arbejdsmapper ved at klikke på linket Nyt element:

Præsentationsportfolioer

Hvis præsentationsportfolioer er aktiveret, vises linket Præsentationsportfolio i træstrukturen, når den lærende går til et fag. Siden med præsentationsportfolioen har tre faner:

Bedømme den lærendes portfolioer

Lærere kan administrere den lærendes arbejds- og præsentationsportfolioer fra linket Status og opfølgning i træstrukturen.

Bedømme arbejdsmapper

Klik på Status og opfølgning og derefter Arbejdsmapper for at bedømme en lærendes arbejdsmappe. Klik på en lærendes navn for at se vedkommendes arbejdsmappe. På denne side kan du se arbejdsmappen, præcis som den lærende ser den. Du kan tilføje elementer, f.eks. notater, filer eller links, eller importere enten indholdspakker eller indhold fra biblioteket.

Du kan tilføje opgaver til den lærende ved at klikke på fanen Opgaver. Det kan f.eks. være rettelser, forslag eller kommentarer til et element. Den lærende kan derefter forbedre elementet. Du kan skrive poster i loggen, og du kan beslutte, om de skal være private (kun kan ses af dig), eller om den lærende skal kunne se dem.

Bedømme præsentationsportfolioer

Præsentationsportfolioerne kan indeholde den lærendes færdige arbejde. Klik på Status og opfølgning og derefter på Præsentationsportfolioer, hvis du vil bedømme præsentationsportfolioer. Klik på en lærendes navn for at se vedkommendes præsentationsportfolio. Klik på Indstillinger for præsentationsfolio for at konfigurere en bedømmelse, oprette en kommentar og angive adgangsniveauet.

Sådan gør du

ClosedAktivere dokumentvurdering i et fag
ClosedRedigere portfolioindstillinger