Du är här: Återanvända och dela innehåll > Kursmallar

Kursmallar

Har du kurser med innehåll som används termin efter termin? När du lägger till nya kurser, kan du använda en befintlig kurs som mall och kopiera över innehållet till den nya kursen. Administratörer kan skapa kursmallar som kan delas med hela sajten eller organisationer på sajten.

För att skapa kurser utifrån en mall och dela en kurs som en mall, måste din profil ha profilinställningarna för webbplatsen Skapa kurser utifrån en mall (aktiverad som standard för anställda och administratörer) och Behörig att dela en kurs som en mall (aktiverad som standard för administratörer) aktiverade. En annan inställning, Får använda en mall för andra kurser, tillåter användare med denna behörighet att tillämpa en mall till en eller flera kurser från själva kursmallen. Samma mall kan också användas för att uppdatera kurser flera gånger utan att skapa kopior av tidigare tillagt innehåll.

Om Behörig att dela en kurs som en mall är aktiverat, kan du dela kursen som en mall från Inställningar >> Kursegenskaper och -funktioner. Kurser som delas som mallar indikeras med 'Den här kursen delas som en mall' under titeln på kursens infopanel.

Vad ingår i kopian till kursen och vad ingår inte?

Följande delar ingår när en kurs används som mall. ClosedLäs mer …

Så här gör du

ClosedDela en kurs som en mall
ClosedLägga till kurser utifrån en mall
ClosedAnvänd en mall i en befintlig kurs
ClosedDra en kursmall till flera kurser