Du är här: Schemaläggning och planering > Planerare

Planerare

Välj hur du vill arbeta

Lärare använder planeraren på olika sätt och på olika enheter. Vi vill se till att du kan arbeta på det sätt som du vill - oavsett praxis eller enhet. På grund av detta har vi nu gjort det möjligt för både lärare och elever att välja om du vill visa planeraren som ett bord eller en lista. ClosedLäs mer …

Med planeraren kan du skapa detaljerade planeringar för en viss tidsperiod. Du kan använda teman för planering på hög nivå och bryta ned dessa i mindre bitar, till exempel lektions- eller veckoplaneringar.

Du kan koppla läroplansmål till varje ämne eller planering – tillsammans med aktiviteter som uppgifter, diskussioner och test – samt resurser, som mappar, filer, länkar och anteckningar. Bestäm vilken typ av innehåll som du vill inkludera under Planerarinställningar.

Innehållsblocket på infopanelen fokuserar på nuet och en snar framtid. Alternativet Planeraren i menyn till vänster ger en fullständig översikt över alla (aktiva) planeringar.

För att dölja innehållet som en lärare fortfarande arbetar med eller för att undvika att överbelasta elever med information kan lärarna aktivera och avaktivera planeringar. Endast aktiva planeringar visas för elever. Om du planerar i förväg - anslut datum till dina planeringar - det är också möjligt att automatiskt aktivera planeringar över tiden. Till exempel på startdatumet för planeringen. Detta kan konfigureras under planerarinställningarna.

I bilden nedan visas planeringen i redigeringsläget för läraren.

Kopiera planeringar

Du kan kopiera delar av planeraren till andra kurser. Välj bara de ämnen eller planeringar som du vill kopiera, klicka på Ämne för att välja ämne eller Urval för planeringar och välj en kurs som du vill kopiera till.

Innan du börjar

Tips

Innan du börjar skapa planeringar rekommenderas du att titta närmare på avsnittet Planerarinställningar som öppnas från det övre högra hörnet i planeringarna.

ClosedPlanerarinställningar

Arbeta med planeraren

ClosedLägga till ämnen och planeringar
ClosedAktivera planeringar för specifika tidsperioder
ClosedLägga till aktiviteter och resurser
ClosedImportera och exportera

Så här gör du

ClosedAktivera planeraren
ClosedLägga till en befintlig aktivitet eller resurs
ClosedLägga till en ny aktivitet eller resurs

Related Topics IconNärliggande teman